Tuesday - Saturday
13.00 - 18.00
      
Sunday - Monday

Hoofdstraat West 7
8391 ak Noordwolde fr

0561 851477

NAZORG VAN JE TATOEAGE

Behandeling van de tatoeage voor de eerste 2 weken:

* Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen. En indien nodig was de handen eerst met een antibacteriele zeep. Dus geen washandjes/ doekjes!!

* Was de getatoeëerde plek 2 x per dag voorzichtig met stromend lauw water schoon zodat iedere keer de tattoo er schoon uitziet en de eerste dag(-en) ontdaan is van bloed, plasma en later van velletjes of een kortsje. Voelt de tattoo de eertse dag(-en) slijmerig en glad dan maakt je huid teveel plasma aan. Probeer dit voorzichtig te verwijderen tijdens het wassen. Dit kan anders kortsvorming veroorzaken.

* Dep de tatoeagewond na het wassen met een schoon keukenrolpapier droog.

* Smeer de tatoeage 2 x daags heel erg dun in met Bepanthen Beschermende zalf. De eerste dagen moet de tattoo vooral "soepel" blijven dus iets vaker dun insmeren mag. Dep eventueel met een schoon keukenrolpapier voorzichtig na om teveel zalf te verwijderen. Dik insmeren werkt averechts op de genezing! Gebruik een nieuwe tube zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken!

* Gebruik geen bodylotion, parfum, zonnebrandcreme en dergelijke de eerste 2 weken op je nieuwe tatoeage.

* Draag geen pleisters, plastic of verband over de tatoeagewond. Behalve als je tatoeëerder anders vermeld de eerste dag(-en).

* Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond. Ook wol of synthetische kleding tijdens het genezingsproces is zeker niet aan te raden. Laat de tatoeage zo veel mogelijk ademen. Schone luchtige/ losse kleding (bij voorkeur katoen) is voor de genezing het beste.

* Vermijd gedurende een periode van 4 weken contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van hottub,sauna of stoombad.

* Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel) gedurende de eerste 4 weken. Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

* Korstvorming en velletjes laten zitten. Niet pulken en/ of krabben, ook al jeukt het! Dit beïnvloed de genezing van de tatoage nadelig. Tijdens de wasbeurten gaan ze vanzelf langzaam weg. Bij jeuk een keer extra insmeren kan verlichting geven.

BELANGRIJK!

Persoonlijke hygiëne is tijdens het genezingsproces van de tatoeage absoluut noodzakelijk. Mochten er vragen zijn, bel op of beter nog, kom even langs.

*Neem bij extreme : roodheid, zwelling, bloeding, pussen, pijn en kleurverandering van de wond contact op met de de tatoeëerder en de huisarts.

**Eventueel kan er een tatoeage-nacontrole plaats vinden indien de tatoeëerder dit nodig acht. Deze nacontrole vindt binnen 2 tot maximaal 3 maanden na je tatoeage afspraak plaats.